Knaldrang

1 Mei 2023

In de nieuwsbrief die ik van Unizo kreeg, en tevens in een nieuwsitem van Securex op LinkedIn, staat te lezen dat zowel bij werknemers als bij ondernemers het niet goed gaat met de gemiddelde lichamelijke en geestelijke gezondheid, te veel stress en vermoeidheid, en dat langdurig absenteรฏsme in de lift zit. Inzetten op preventie is dus bittere noodzaak.

Hoewel Unizo/Liantis er enigszins ludiek mee uitpakt met hun โ€˜mokโ€™actie, is dat voor mij de vinger op de pijnlijke wond: ๐Ÿ††๐Ÿ…พ๐Ÿ†๐Ÿ…บ ๐Ÿ…ท๐Ÿ…ฐ๐Ÿ†๐Ÿ…ณ, ๐Ÿ…ฟ๐Ÿ…ป๐Ÿ…ฐ๐Ÿ†ˆ ๐Ÿ…ท๐Ÿ…ฐ๐Ÿ†๐Ÿ…ณ(๐Ÿ…ด๐Ÿ†)

๐ŸงIs dat wel zo een goed motto?

Indien het staat voor: hard werken, vele uren kloppen, en nadien gaan feesten gelijk de beesten, of uitzinnig gaan sporten om alle stress eraf te schudden,โ€ฆ dan is toch de balans ver zoek.

Lichaam en geest hebben nood aan RฬผUฬผSฬผTฬผ.

Als ik aan mijn klanten vraag wat ze doen om tot rust te komen, krijg ik heel vaak ofwel โ€œ๐‘’๐‘ขโ„Žโ„Žโ„Žโ„Žโ„Žโ„Žโ„Žโ€ als antwoord, ofwel โ€œ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ค๐˜ฉ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ?!?โ€, ofwel โ€œ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ช๐˜ซ๐˜ฅ/๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ต ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ด๐˜ต ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏโ€

Oeps. Zou daar niet het schoentje knellen?
Onze maatschappij is zeer jachtig, we worden overdonderd met news en fake news zodat we het noorden kwijt zijn, en alles is heel doel-gericht. ACTIE ACTIE ACTIE.

๐—ฃ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด + ๐—ธ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ฑ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด? ๐——๐—ฎ๐—ป ๐—ถ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฏ๐—ผ๐—ฒ๐—บ.๐Ÿ’ฅ๐Ÿ’ฅ๐Ÿ’ฅ
Geen wonder dat lichaam en geest oververhit of uitgeblust gerakenโ€ฆ

Pas wanneer er terug balans is tussen DOEN en ZIJN, tussen ACTIE en RUST, kan iedereen terug ontspannen ademhalen.

En ik kan je daarbij helpen ๐Ÿคฉ
Intussen wens ik je een rustige 1e mei toe ๐Ÿ–