Reiki

Reiki is een Japanse behandelingswijze (rei = ‘geest’ of ‘ziel’; ki = ‘energie’ of ‘levenskracht’) waarbij via de handen de eigen bezielende levensenergie terug geharmoniseerd wordt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. De Japanner Mikao Usui ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling.

Reiki wordt toegepast daar waar energiestromen in het lichaam geblokkeerd raken door bij voorbeeld nog niet verwerkte negatieve ervaringen uit het verleden, met lichamelijke en geestelijke problemen als gevolg.

Ik pas Reiki voornamelijk toe op mensen die Shiatsu als te ingrijpend of onaangenaam ervaren. Je kan ook uiteraard heel bewust voor een Reiki sessie kiezen. Wat brengt een Reiki behandeling je? dat is voor iedereen anders. Het kan ontspanning brengen, inzicht in een bepaalde zaak die je bezig houdt, duidelijkheid in het nemen van volgende stappen, verrijking in persoonlijke en spirituele groei,…

Naast de gebruikelijke behandelingen, worden er ook regelmatig infosessies gehouden als kennismaking wat Reiki precies is, met een korte uitleg en de mogelijkheid even Reiki te ontvangen, zodat je kan aanvoelen wat het je brengt en of dit iets voor jou is.

Als je besloten hebt dat Reiki iets voor jou is, dat je er meer wil over weten en zelf wil mee werken, als instrument naar verdere persoonlijke groei en ontwikkeling, dan is de opleiding voor Reiki 1e graad zeker iets voor jou!
Deze opleiding/ inwijdingen worden verspreid over het jaar gegeven. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om de recentste info te ontvangen!
Het is 1 lesdag met theorie, inwijdingen, oefeningen op elkaar, waarna je volledig zelf aan de slag kan. Lunch is inbegrepen.
Als je al een Reiki 1e graad hebt, ben je ook welkom voor de inwijdingen, les en oefeningen van Reiki 2e graad!

Ja, ik wil meer weten!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief, op de laatste pagina bij Contact! Zo blijf je bij wanneer er cursus door gaat!

reiki