Stress Coaching

Stress lijkt een mode-woord geworden te zijn, maar wat betekent het juist?

“Stress is de verzamelnaam voor een reeks lichamelijke en psychologische (gevoelens, gedachten, gedragingen, …) reacties op een situatie die ons lichamelijk of psychologisch evenwicht bedreigt of lijkt te bedreigen.”

Tijdens het intake gesprek wordt aandachtig geluisterd en op zoek gegaan naar waar de stressfactoren precies liggen. Zowel via coaching (vraaggesprekken, begeleiding, tips&tricks, …) alsook via lichaamswerk (Shiatsu, Reiki, relaxatie oefeningen, stoelmassages, …) wordt het stress probleem aangepakt.

Manopura is van mening dat alleen gesprekken niet volstaan, maar dat ook op het lichaam moet gewerkt worden via massage en behandeling, om zo terug balans te krijgen in zowel lichaam als geest. Ons hoofd en brein worden al genoeg belast, de rest van het lichaam wordt al te vaak vergeten en heeft in deze jachtige tijden meer dan nood aan aandacht.

De coaching gaat vaak veel verder dan alleen het bekijken van de stress haarden. Lichamelijke klachten zijn dikwijls emoties of onverwerkte zaken uit het verleden die via het lichaam om aandacht en verwerking vragen. Samen kijken we naar de diepere oorzaak en pakken we die aan.

Een coaching traject omvat algauw een aantal sessies. Hoeveel sessies je precies nodig hebt, is moeilijk te voorspellen; ieder mens is uniek, iedere situatie is anders, iedere voorgeschiedenis is anders. Maar mijn ervaring leert dan je met een 8-tal sessies al een heel eind komt! We kijken dan samen of we sessies nemen van 1 uur of anderhalf uur.

Manopura biedt (stress) coaching aan zowel op individueel vlak als op professioneel vlak aan bedrijven.