Getuigenissen

Af en toe mag een mens eens dromen, van mooie dingen, maar voor mij de voorbije jaren vooral van een pijnvrij bestaan. Rugpijn beheerste mijn doen en laten, vooral het laten… Ik hoorde je spreken met passie en gedrevenheid over Manopura en Shiatsu. Het trok mijn aandacht, ik moest maar eens een afspraak maken. Het eerste gesprek ging meer over mijn mentale weerbaarheid na het duikongeval en zijn gevolgen. Met veel aandacht noteerde je alles. Waarna je de behandeling begon. Na anderhalf uur reed ik terug naar huis. Pas in de auto bemerkte ik dat de rugpijn, die 4 jaar mijn leven had beheerst, was verdwenen! Nu inmiddels reeds 4 maand geleden. Ongelooflijk dat de gewone geneeskunde me niet kon helpen, me aanzette tot het aanvaarden en ermee leren leven, met pijnstillers en beperkingen. Ik heb nu mijn leven terug, met uitdagingen en doelen! Marian, Manopura, met je handen verricht je alvast bij mij wonderen!

Gery


Na een diagnose van burnout, kwam ik via een vriendin bij Marian terecht. Na het uitgebreide intakegesprek, de degelijke uitleg en een eerste kennismaking met de behandeling, ging ik naar huis met het geruststellende gevoel dat er wel effectief een oplossing was voor de klachten die ik had en de pijn die ik voelde. In de daaropvolgende sessies mocht ik ervaren dat je bij Marian geen nummer bent. Elke klacht neemt ze ernstig en is bespreekbaar, ze luistert en elke behandeling verloopt zeer respectvol. Ze geeft passende oefeningen die je thuis kan doen en vele tips, met daarbij telkens de vrijheid daaruit de dingen te kiezen die jij voor jezelf haalbaar acht. Dankuwel Marian om mij te leren naar mijn lichaam te luisteren en mij te begeleiden bij mijn herstel. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Ann


Ik kan wel zeggen dat ik je manier van werken heel goed vind. De dingen worden heel goed uitgelegd en je hebt de gepaste stem en de juiste woorden om de relaxatie heel goed te begeleiden. Mijn innerlijke criticus (lastpost) is al veel vriendelijker geworden voor mij. Ik had nooit gedacht dat ik zo een evolutie zou kunnen doormaken. Je manier van werken is echt wel heel waardevol en ik wil zeker voort komen na dit corona-gedoe. Heel goed ook dat je de sessies opneemt en digitaal ter beschikking stelt. Zo kan je rustgevende stem ook thuis voor de gepaste begeleiding zorgen.

Patrick V


Ik heb de 10-delige meditatiereeks ‘hoofd’ gevolgd. Ik was aangenaam verrast door de aanpak van Marian. Zij brengt het op een rustige maar gestructureerde manier. Eerst is er een rondvraag over de ervaringen van de voorbije week. Dan is er een stuk lichaamsgewaarwording en dan pas de eigenlijke meditatie gevolgd door een afsluitend moment met thee. Die meditaties zijn dan ook elke week verschillend wat maakt dat je toch een mooi beeld krijgt wat mogelijk is en wat voor jezelf het beste werkt.

Mij heeft het in elk geval veel meer inzicht gegeven wat kan en niet en daardoor ben ik een stuk rustiger geworden in moeilijke situaties. Het besef van de manier hoe de geest juist werkt is een openbaring gebleken. Het gevolg is dan ook dat je snel door hebt wanneer de gedachten de vrije loop gaan en je dus kan ingrijpen.

Ik vond het geweldig om alvast 1 keer per week een vast moment te hebben en dus tenvolle te kunnen genieten van dit aanbod.

Een aanrader om de reeksen te volgen!

Frankie


Ik was gecrasht op het werk en had een burn-out! Dat op zich alleen al was voor mij heel confronterend. Bij het intake gesprek was Marian een luisterend oor en had ze veel geduld en begrip voor mijn verhaal. Daarna heeft ze met haar druktechniek de spanningsvelden in mijn lichaam behandeld. En toen ze bij een volgende sessie op mijn nek en schouders werkte, was het precies of het juk van mijn schouders werd gehaald. Ik zou Marian zeker aan iedereen warm aanbevelen die hier voor openstaat. Dus Marian een dikke merci !!!

Sofie


Ik neem al ruime tijd geen medicatie meer tegen mijn woede aanvallen of depressie, mediteren is mijn “pil” nu 💪. Soms heb ik nog eens een korte terugval, dat voelt niet lekker aan maar het is nu anders, ik herpak me vlugger tegen dat ik vroeger voor dagen in de put zat en liep te piekeren. Dus ja, de flow zit goed en ik blijf er verder aan werken. Ik heb zelfs deze week voor het eerst in mijn leven kunnen zeggen dat ik op mijn eigen fier en trots was! 💖 Ik ben blij en dankbaar dat ik de weg naar Manopura gevonden heb!

Anoniem


Marian, Ik wil je al eens bedanken. Sinds ik geweest ben is de pijn zo goed als weg en heb ik al de ganse week super goed geslapen en moet ik zelf niet opstaan. Ik voel me precies herboren. Tot de volgende afspraak!

Bettina


Marian, Je bent geweldig! (niet dat ik daar aan twijfelde, anders reed ik niet elke keer tot bij jou, ik hààt autorijden) Alle pijn is weg. Kan mijn nek weer gewoon draaien en hoofpijn is ook weg. Nog klein beetje gevoelig aan de linkerkant (nek en schouder), maar dat is dan ook alles.

Tessa


In deze drukke tijden waar we amper nog tijd hebben voor onszelf loert het gevaar dat we vervallen in een aantal ongezonde patronen steeds om de hoek. We zijn continue online, ontspannen amper, eten ongezond, slapen slecht, raken beetje bij beetje (over)vermoeid en de lichamelijke klachten komen eraan (spijsverteringsproblemen, nekpijn, etc…) Het is dan ook een verademing om even bij Marian van Manopura langs te gaan; zij neemt de tijd en spaart geen moeite om heel goed naar je te luisteren om na te gaan wat er aan de hand is en wat eraan kan worden gedaan. Via Shiatsu – technieken geeft ze je een deugddoende behandeling maar neemt daarbij ook te tijd om verder tot je door te dringen zodat ze de vinger kan leggen (letterlijk dan!) op je voornaamste “probleemzone’s“. Een echte aanrader als je zoekt naar meer evenwicht, meer rust en je energiepeil wilt zien stijgen.

Daniel


Als Marian jouw lichaam beter kent dan jezelf, dan weet je dat ze haar beroep met kennis en vooral met veel liefde uitvoert. Door middel van een kennismakingsgesprek toetst ze jouw lichaam af en kan ze jou vertellen wat je lichaam door kwaaltjes en pijntjes wil vertellen. Het was confronterend om te horen hoe je lichaam spreekt. Zeker omdat wij als mens amper luisteren! Ze zorgt ervoor dat je heel de sessie door op je gemak bent en laat jou weten welke techniek ze toepast. Ik raad echt iedereen aan om eens langs te gaan bij Marian! Je zal, net zoals ik, versteld staan. Bedankt voor de goede zorgen, voor de lichamelijke en de psychologische behandeling en vooral voor het helpen om terug een balans te vinden tussen lichaam en geest. Het heeft mij meer dan deugd gedaan!

Sven


Dankzij Marian, en de Shiatsu behandeling kan mijn energie weer vloeien! Onlangs nog een compliment gehad dat ik straalde. Zeker een aanrader als je met blokkades zit, of voor het onderhoud van je lichaam. Toch je belangrijkste tool om uit te voeren wat er zich in het hoofd vormt. Marian is top.

Tineke


Een dikke merci Marian voor de manier waarop jij Laura reeds hebt geholpen. Dankzij jou hebben wij ons lachend meisje terug en kan ze zich aanpassen aan toch wel soms moeilijke situaties!

Inge


Ondertussen twee maal behandeld door Marian. Ze neemt de tijd om naar u te luisteren en werkt op basis hiervan , buiten de behandeling ook tips hoe je met je lichaam en geest moet omgaan. Een aanrader in dit jachtig bestaan .

Patrick R


Tijdens de Shiatsu-behandelingen van Marian analyseert zij continu de reacties van jouw lichaam op de verschillende oefeningen en technieken. Zij laat je lichaam als het ware zijn verhaal vertellen, los van wat jijzelf ervaart als klachten. Daardoor kan zij een oplossing bieden voor mensen die te maken krijgen met stresssituaties, slechte zithouding of een gebrek aan beweging. Zij biedt ook oefeningen en technieken aan om thuis verder te gebruiken, om de behandeling volledig tot zijn recht te laten komen. Uit eigen ervaring analyseerde Marian mijn lichaam beter dan ik zelf kon doen. Dankzij de oefeningen kan ik zelf de klachten aanpakken en word ik verder begeleid door Marian.

Nicolas