Meditatie

Er wordt mogelijkheid geboden in kleine groepjes te leren mediteren. Mensen die graag kennis maken met wat mediteren precies is, en willen oefenen onder begeleiding, zijn van harte welkom. We hebben een Start2Meditate programma!

Waarom? Tijdens de behandelingen in mijn praktijk zie ik meer en meer mensen worstelen met stress, wegens uiteenlopende redenen. Iedereen lijkt op zoek te zijn naar de juiste manier om te ontspannen, die voor hem/haar werkt . Wèrkelijk ontspannen, rust ervaren, het hoofd leegmaken. Maar men weet niet hoe. Sport? Uitgaan? Hobbies? … Op zich zijn deze waardevol, maar het lichaam zelf komt niet (genoeg) tot rust, het blijft steeds actief. Hoe maak je je hoofd leeg? Hoe ga je om met steeds terugkerende zorgen en spanning?

Meditatie is daarvoor één van de meest geschikte manieren, maar hoe doe je dat (goed)? Wat houdt mediteren precies in? Misschien heb je een extra motivator nodig om op te starten of te herstarten. Daarom zijn er vanaf nu deze geleide meditatie sessies.

Voor wie?

 • Voor al wie niet weet wat mediteren precies inhoudt, en ermee kennis wil maken
 • Voor al wie reeds van mediteren gehoord heeft, maar niet precies weet hoe er zelf mee te starten
 • Voor al wie reeds meditatie ervaring heeft, en graag in een kleine groep extra oefening en begeleiding krijgt
 • Voor al wie vroeger reeds gemediteerd heeft, en de draad terug wil oppakken.

Wat houdt het in?

Voor wie nog helemaal geen ervaring heeft met mediteren, is er de “Kom tot rust” serie in 3 delen. Voor meer uitleg daarover, zie ook cursussen

 • 1 uurtje in de week oefenen, life in de praktijkruimte van Manopura of online
 • een inleiding met duiding en uitleg telkens over een ander facet van wat onrust creëert en hoe je ermee om kan gaan
 • de meditatie zelf die begeleid wordt, stap voor stap
 • nabespreking van de ervaringen

Elke les kost 15€. Je kan ook een 10 beurten kaart kopen, die blijft een half jaar geldig.

Registreren noodzakelijk: stuur ons een mailtje
Voor recente info en data: schrijf je in op onze nieuwsbrief, op de laatste pagina onder Contact!


Enkele reacties van deelnemers

 • Ik kan wel zeggen dat ik je manier van werken heel goed vind. De dingen worden heel goed uitgelegd en je hebt de gepaste stem en de juiste woorden om de relaxatie heel goed te begeleiden. Mijn innerlijke criticus (lastpost) is al veel vriendelijker geworden voor mij. Ik had nooit gedacht dat ik zo een evolutie zou kunnen doormaken. Je manier van werken is echt wel heel waardevol en ik wil zeker voort komen na dit corona-gedoe. Heel goed ook dat je de sessies opneemt en digitaal ter beschikking stelt. Zo kan je rustgevende stem ook thuis voor de gepaste begeleiding zorgen.

 • Ik heb de 10-delige meditatiereeks ‘hoofd’ gevolgd. Ik was aangenaam verrast door de aanpak van Marian. Zij brengt het op een rustige maar gestructureerde manier. Eerst is er een rondvraag over de ervaringen van de voorbije week. Dan is er een stuk lichaamsgewaarwording en dan pas de eigenlijke meditatie gevolgd door een afsluitend moment met thee. Die meditaties zijn dan ook elke week verschillend wat maakt dat je toch een mooi beeld krijgt wat mogelijk is en wat voor jezelf het beste werkt. Mij heeft het in elk geval veel meer inzicht gegeven wat kan en niet en daardoor ben ik een stuk rustiger geworden in moeilijke situaties. Het besef van de manier hoe de geest juist werkt is een openbaring gebleken. Het gevolg is dan ook dat je snel door hebt wanneer de gedachten de vrije loop gaan en je dus kan ingrijpen. Ik vond het geweldig om alvast 1 keer per week een vast moment te hebben en dus tenvolle te kunnen genieten van dit aanbod. Een aanrader om de reeksen te volgen !

 • Ik merkte dat ik in het begin keihard mijn best zat te doen: rechte rug, zo recht mogelijk, ademhaling zo diep en lang mogelijk; maar na enkele sessies begreep ik dat ik ‘het goed moeten doen’ of het ‘te goed willen doen’ ook kon loslaten. Dat is trouwens een inzicht dat ik meedraag in mijn dagelijkse werk nu.
 • Ik neem al ruime tijd geen medicatie meer tegen mijn woede aanvallen of depressie, mediteren is mijn “pil” nu 💪. Soms heb ik nog eens een korte terugval, dat voelt niet lekker aan maar het is nu anders, ik herpak me vlugger tegen dat ik vroeger voor dagen in de put zat en liep te piekeren. Dus ja, de flow zit goed en ik blijf er verder aan werken. Ik heb zelfs deze week voor het eerst in mijn leven kunnen zeggen dat ik op mijn eigen fier en trots was! 💖 Ik ben blij en dankbaar dat ik de weg naar Manopura gevonden heb!

 • Meditaties zijn heel goed; ik wil ze blijven doen; ze hebben een meerwaarde voor mij: het naar binnen keren, de rust voelen, het is het moment van de dag alleen voor mij. Na een tijdje voel je echt het verschil overdag.
 • De nachtrust elke keer na de geleide meditatie in groep is telkens heel diepgaand. Die nacht slaap ik het beste van de hele week.
 • Voor mij persoonlijk slaat de éne meditatie meer aan dan de andere. Dat zal voor iedereen anders aanvoelen; dus voor ieder wat wils
 • ik merk dat ik anders in het leven begin te staan: ik slaag er beter in dingen te laten gaan, zonder me erin op te winden. Ik ben ook relaxer in het verkeer; vroeger kon ik me erin enorm ergeren.
 • Geleide meditaties werken nog altijd het beste voor mij. De introducties over verschillende wijsheden en manieren van in het leven staan, blijven telkens zeer leerrijk.

meditatie